Ras en voeding bepalen de smaak,…..

Het ras is sterk bepalend voor de smaak. Het ene ras heeft letterlijk meer vet op de botten dan het andere.

Naast het ras speelt de voeding een belangrijke rol, zo zullen runderen welke grasgevoerd worden trager groeien en doorgaans smaakvoller vlees opleveren dan graangevoerde runderen.

Graangevoerde runderen zijn sneller slachtrijp en zijn doorgaans malser dan de  grasgevoerde.

Vaak combineert men beide voeders om tot een optimaal resultaat te komen.

Kortom smaak is een kwestie van hoe je het beleeft en wat je prefereert.

Wij stelden dan ook zorgvuldig onze kaart samen dat ieder zijn gading kan vinden in ons aanbod.

Wij wensen U alvast smakelijk eten.
 

Irisch Prime Hereford – min. 21 dagen gerijpt – grasgevoerd

Dit oersterke ras is een van de populairste vlees veerassen ter wereld. De koe met de witte sokken, graast bijna 10 maanden op de sappige groene Ierse grasweilanden.

Het vlees heeft dankzij het gras een kruidige smaak en is licht gemarmerd, dat wil zeggen dat er kleine vetadertjes door het vlees heenlopen die smelten tijdens het bakken en die het vlees een extra malse en sappige smaak geven.

Kortom; U krijgt een stukje puur natuur op Uw bord, grasgevoerd en dat proef je !!!

 

Ssst……  HIER RIJPT UW VLEES

Rijpen wil zeggen dat de enzymen in het vlees bindweefsel en eiwitten afbreken, waardoor het vlees zachter wordt en bij het bakken malser blijft.

Men kan het vlees laten rijpen op twee manieren; nat ( onder vacuüm) of droog ( in de openlucht – DRY AGING )

Nat en droog rijpen zorgt voor een verschil in smaakbeleving. In vacuüm, dus vochtig gerijpt vlees geeft een licht zure toets aan het vlees.

Bij droging aan de lucht gaat de rijping sneller en vlees krijgt een licht zoete toets.

Het merendeel van al het vlees is nat gerijpt of onder vacuum. Door rijping verliest vlees aan gewicht door de sappen die uit het vlees trekken.

Bij het rijpen onder vacuum is er een gemiddeld gewichtsverlies van 4%.

Bij DRY AGING is dit veel hoger namelijk 20 %, maar het geeft het vlees een onmiskenbare vollere, intensere smaak.
 

RUNDS

Irish Black Angus – min 21 dagen gerijpt – grasgevoerd

Momenteel is in Ierland één rund op tien een Angus rund

Het ras staat al tientallen jaren bekend om zijn uitmuntende vleeskwaliteit en is zeer gegeerd in de horeca.

De verfijnde en intense smaak is te danken aan de natuurlijke omstandigheden waarin de runderen opgroeien
 

Braziliaans Zebu –min 21 dagen gerijpt – grasgevoerd

Het Braziliaanse Zebu is volledig in de vrije natuur opgegroeid. Ze worden niet bijgevoerd en eten alles wat op de pampa groeit; niet alleen gras maar ook veel kruiden.

Het vlees van dit ras beschikt over uitstekende kenmerken die de structuur, smaak, malsheid, vlees-vet verhouding en de kleur ten goede komen.

De kwaliteit staat buiten kijf

Limousin – min 21 dagen gerijpt – gras en graangevoerd

 

Dit Franse ras is fijn van structuur en vol van smaak

 

Behaalde meermaals de eerste prijs als het beste rundvlees. We kozen voor een mals stukje van de filet van het kleinhoofd.
 

 

KALFS  ROSé

Rosé kalfsvlees is afkomstig van geselecteerde stieren. Zij worden gemest in groepen.

 

Gedurende de eerste zes weken krijgen ze melk en schakelen dan over op vaste voeding, waarin granen een belangrijke rol spelen.

Ze zijn slachtrijp op 32 weken. Die leeftijd is belangrijk omdat dan de metamorfose zou beginnen waarbij het vlees een grovere structuur zou krijgen, zoals bij normaal rundvlees.

Het resultaat is een  vlees met een zeer fijne structuur, gekoppeld aan een subtiele smaak en een frisse lichtrode kleur.
 

 

DUROC d’ OLIVES (varkens)

 

Duroc d’ Olives varkensvlees dank zijn unieke smaak en malsheid aan de combinatie van het Duroc varkensras en het speciale dieet dat de varkens dagelijks voorgeschoteld krijgen.

Het vlees vertoont een lichte”marmering”. Het varkensvoeder bevat enkel pure grondstoffen zoals tarwe, gerst, maïs en soja waaraan olijfolie als vetbron wordt toegevoegd. Het gebruik van olijfolie zorgt niet alleen voor de specifieke smaak van het vlees, het verhoogt ook het gehalte aan gezonde onverzadigde vetzuren in het vlees.

Duroc d’ Olives op uw bord is puur en gezond genieten van een lekker , mals stukje varkensvlees
 

 

Reacties uitgeschakeld voor VLEESSPECIALITEITEN
27 juni

Reacties zijn gesloten.